Evropské firmy se podle průzkumu zdráhají investovat v Británii

18.04.2017
Euroskop, čtk

Evropské firmy jsou po brexitu méně ochotny investovat ve Velké Británii. Odchod země z EU postihne zejména průmyslové a energetické firmy, výrobce zbytného spotřebního zboží, finanční společnosti a IT firmy. Vyplývá to z průzkumu investiční společnosti Fidelity International, která oslovila vedení firem z celého světa.

Podle průzkumu je rizikem tlumivý účinek všeobecné nejistoty a nedostatek informací ohledně budoucích vztahů mezi Británií a EU. Rizika hrozí i londýnskému finančnímu sektoru a realitnímu trhu a v neposlední řadě hrozí odliv talentů.

„Zpomalení v souvislosti s brexitem by mohlo prostřednictvím obchodních vazeb ovlivnit další evropské země, přičemž obzvláště zranitelné je Německo,“ uvedla investiční ředitelka Fidelity International Anna Stupnytská.

Každoroční výzkum analytiků společnosti Fidelity International pokrývá všechny regiony a sektory. Opírá se o názory a znalosti 146 akciových a dluhopisových analytiků, kteří vycházejí ze 17.000 rozhovorů s odpovědnými zástupci firem.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek