Komise potvrdila převzetí firem norského Telenoru

31.07.2018
Euroskop, čtk

Evropská komise (EK) včera investiční skupině PPF schválila nákup středoevropských a východoevropských telekomunikačních firem, které původně patřily norskému Telenoru. Podle komise nevyvolává převzetí obavy z narušení evropských pravidel hospodářské soutěže. PPF se s Telenorem na koupi dohodla v březnu. Za mobilní operátory v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku zaplatí 2,8 miliardy eur (téměř 72 miliard Kč).

Komise včera připomněla, že kupované firmy nepůsobí na stejných trzích, protože jejich činnosti jsou omezeny na různá území, pro která mají telekomunikační licence.

Bezproblémové podle názoru EK by do budoucna měly být jak vztahy na trhu s mezinárodním roamingem a koncovými telekomunikačními službami, tak při prodeji mobilních služeb i služeb spojených s pevnými linkami přímo zákazníkům.

Transakcí skupina PPF vedle plné kontroly nad mobilním operátorem Telenor v uvedených zemích získala i právo používat jméno Telenor do poloviny roku 2021 a také nemovitosti využívané pro provoz společnosti.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek