Německo vyzývá k přerušení schvalování REACH

08.11.2005
Tato pauza má umožnit velké koalici kancléřky Angely Merkelové stanovit svou pozice k REACH. Tato žádost pravděpodobně způsobí oddálení brzké dohody, která se očekávala do konce tohoto měsíce.

Německá spolková rada (Bundesrat) chce, aby Evropská unie dočasně přerušila legislativní proces připravovaných evropských chemických opatření, tzv. REACH. Tato pauza má umožnit velké koalici kancléřky Angely Merkelové stanovit svou pozice k REACH.

Tato německá žádost, která apeluje na Evropský parlament a Radu EU, aby přerušili schvalování legislativy, pravděpodobně způsobí oddálení brzké dohody, která se očekávala do konce tohoto měsíce.

Bundesrat svoji výzvu adresoval EU na základě návrhu Jochena Riebela, ministra pro evropské záležitosti spolkové země Hessen, Riebel požadoval, aby Evropská komise svůj návrh legislativy přepracovala po odhlasování v prvním čtení v Evropském parlamentu, které je plánované na 17. listopad.

„Navzdory potřebě mít efektivní politiku ochrany životního prostředí, Evropská komise zachází za tento cíl, a ohrožuje konkurenceschopnost chemického průmyslu,“ řekl Riebel ve svém projevu. Dále chce, aby v návrhu Komise bylo méně byrokracie, která ohrožuje především obchodní odvětví a aby byly chemikálie registrovány na základě jejich rizikovosti.

Sdílet tento příspěvek