Rada bude jednat o prohlubování evropské hospodářské a měnové unie

08.07.2019
Úřad vlády, Euroskop

V návaznosti na červnový eurosummit budou ministři na zasedání Euroskupiny v inkluzivním formátu diskutovat další kroky komplexního balíčku směrující k prohlubování evropské hospodářské a měnové unie.

Na zasedání Rady ECOFIN budou ministři diskutovat o vlastních zdrojích rozpočtu EU a nových zdrojích financování se zřetelem k balíčku týkajícímu se Víceletého finančního rámce na období 2021-2027. Rada také přijme doporučení pro jednotlivé země, jimž bude uzavřen evropský semestr v roce 2019. Finské předsednictví Rady představí svůj pracovní program v hospodářské a finanční sféře. Rada formálně projedná a schválí doporučení pro Evropskou radu ke jmenování Christine Lagarde do funkce prezidentky Evropské centrální banky. V závěru bude nizozemská delegace informovat o výsledcích konference, která se konala v Haagu na téma ocenění uhlíku a zdanění v sektoru letecké dopravy.

Příští zasedání Rady EU ve formaci ministrů financí a hospodářství proběhne 10. října 2019 v Lucemburku, předtím se ještě ministři společně s guvernéry centrálních bank potkají ve dnech 13. a 14. září 2019 na neformálním zasedání v Helsinkách.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek