Le Penová přirovnala německé přijímání uprchlíků k najímání otroků

07.09.2015
čtk

Vůdkyně francouzské krajně pravicové Národní fronty Marine Le Penová kritizovala Německo, které v posledních dnech přijalo tisíce uprchlíků pocházejících většinou ze Sýrie. Podle ní jde při přijímání uprchlíků Německu o to snížit platy a snahu najmout si „otroky“, informovala o tom agentura Reuters.

„Německo si pravděpodobně myslí, že jeho populace vymírá, chce snížit mzdy a pokračuje v najímání otroků prostřednictvím masové imigrace,“ řekla Le Penová na shromáždění se svými příznivci v Marseille, do kterého v rámci Francie míří největší množství přistěhovalců pocházejících ze severní Afriky.

„Německo nechce jen ovládnout naši ekonomiku, chce nás rovněž donutit, abychom přijali stovky tisíc žadatelů o azyl,“ uvedla Le Penová s tím, že Francie nemá prostředky a ani netouží otevřít své brány „světové mizérii“.

V prezidentských volbách v roce 2017 by Le Penová podle průzkumů veřejného mínění mohla zabodovat a dostat se do druhého kola, ovšem v něm už by podle odhadů prohrála.

Francie a Německo pro přerozdělení uprchlíků

Francouzský prezident François Hollande souhlasí s kroky německé kancléřky Angely Merkelové. Ve společném dopise vyzvali ostatní unijní vůdce, aby podpořili systém přerozdělení uprchlíků v celé EU.

Současná migrační krize francouzskou veřejnost zneklidňuje. Podle aktuálního průzkumu jsou Francouzi proti zmírnění požadavků na získání statusu uprchlíka v zemi, a to i v případě, že by šlo o Syřana prchajícího před občanskou válkou.

Autor: čtk

Sdílet tento příspěvek