Eurojust a Europol rozbily mezinárodní kriminální síť

03.10.2017
Euroskop, čtk

Agentury Eurojust a Europol ve spolupráci s orgány v Německu, Nizozemsku a Polsku rozbily velkou mezinárodní zločineckou síť zabývající se obchodováním s narkotiky a se zbraněmi, ale i dalšími kriminálními aktivitami. Při rozsáhlé operaci bylo zatčeno přes 40 osob podezřelých ze zapojení do trestné činnosti organizace, informovaly včera ve společném prohlášení obě uvedené agentury Evropské unie.

Zásah se připravoval několik let a koordinované akce ve třech unijních zemích proběhly 25. září. V Polsku provedlo více než 330 policistů prohlídky v 75 domech. Jejich výsledkem bylo zatčení 43 podezřelých a zabavení střelných zbraní, velkého množství drog, falešných eurobankovek, cigaret a dalšího důkazního materiálu.

Polská prokuratura v této souvislosti sdělila, že díky této operaci zajistila majetek v celkové výši 4,5 milionu zlotých (27 milionů korun), zablokovala nemovitosti, luxusní vozidla a rovněž hotovost půl milionu zlotých.

Podezřelí jsou obviněni z desítek trestných činů. Podle prohlášení jsou mezi nimi zapojení do zločinecké organizace, výroba více než 900 kilogramů amfetaminu, obchodování s velkým množstvím drog a se střelnými zbraněmi, nedovolené držení střelných zbraní a munice, krádeže luxusních aut a další zločiny.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek