Setkání poslanců s Zuckerbergem se bude vysílat živě

21.05.2018
Euroskop, čtk

Setkání zástupců vedení Evropského parlamentu (EP) s šéfem Facebooku Markem Zuckerbergem se bude vysílat živě přes internet. Po kritice, které vedení europarlamentu čelilo kvůli původnímu rozhodnutí, že se schůzka odehraje za zavřenými dveřmi, to dnes oznámil předseda EP Antonio Tajani. Schůzka, na které by se mělo hovořit především o ochraně osobních dat uživatelů sociální sítě Facebook, se uskuteční v úterý večer.

„Osobně jsem s ředitelem Facebooku, panem Zuckerbergem, hovořil o možnosti vysílat setkání s ním po internetu. Jsem rád, že mohu oznámit, že tuto novou žádost přijal,“ uvedl dnes na twitteru předseda EP Tajani. Informaci označil za „skvělé zprávy pro občany EU“ a Zuckerbergovi poděkoval za „respekt“, který svým krokem prokázal sboru, v němž zasedají zástupci osmadvaceti členských zemí EU.

S předsedou europarlamentu, předsedy jednotlivých parlamentním frakcí a předsedou a zpravodajem výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci se podle Tajaniho Zuckerberg setká v Bruselu v úterý mezi 18:15 a 19:30. Hlavním tématem schůzky by měla být ochrana osobních údajů evropských občanů po skandálu kolem zneužití dat desítek milionů uživatelů stejnojmenné sociální sítě konzultantskou společností Cambridge Analytica.

Setkání s šéfem Facebooku se uskuteční jen tři dny před tím, než začne platit nařízení EU o ochraně osobních údajů známé pod zkratkou GDPR.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek