Sobotka: Elektronizace státní správy je prioritou vlády


Euroskop, Úřad vlády, 3. 4. 2017

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupil v pondělí 3. dubna 2017 na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové. Dvoudenní konference, která se letos koná už po dvacáté a které udělil premiér záštitu, je zaměřena na témata eGovernmentu, otevřenosti dat a transparentnosti veřejné správy, elektronizace zdravotnictví a justice či na koncept SmartCity.

Premiér na konferenci zdůraznil, že elektronizace státní správy je významnou prioritou současné vlády. V jejím rozvoji výrazně pomáhá Iniciativa 202020, která vznikla v září 2016 a jejímž cílem je urychlit vývoj ČR v oblasti eGovernmentu. Kromě zintenzivnění propagace digitálních služeb veřejné správy také zvyšuje povědomí o funkčních elektronických službách.

Klíčová opatření shrnuje Akční plán pro rozvoj digitálního trhu, který vláda aktualizovala naposledy v lednu 2017. V květnu loňského roku také ustavila koordinátora digitální agendy, který zajišťuje komunikaci mezi ministerstvy a dalšími ústředními orgány státní správy a spolupracuje se sociálními partnery.

Konkrétní kroky vlády ke zlepšování eGovernmentu a digitalizaci státní správy naleznete zde.

Projev premiéra Sobotky k digitalizaci státní správy

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek