Je vás stále víc! Sledujte nás na sociálních sítích i nadále


Petr Pospíšil, Euroskop, 15.11.2017

Pro zájemce o nejaktuálnější dění v unijních institucích není portál Euroskop ničím cizím. Víte však, že kromě webových stránek můžete Euroskop i související informační portály sledovat na celé řadě sociálních sítí? Přinášíme Vám jejich přehled s odkazy.

Euroskop - FB - 5000 fanoušků

Euroskop má svoji facebookovou stránku, která v nedávné době zaznamenala milník v podobě překročení hranice 5000 fanoušků. Prostřednictvím facebookové stránky Euroskopu se snadno dozvíte o nejnovějších článcích, které na Euroskopu vyšly, nebo o akcích, které se ve Vašem okolí pořádají a souvisejí s evropskou tematikou.

Euroskop - Twitter - 2000 followerů

Sledovat Euroskop můžete dále na Twitteru. Zde kromě propagace vlastních článků redakce Euroskopu často zveřejňuje přehledové infografiky a sdílí relevantní příspěvky unijních institucí, europoslanců apod. Twitterový účet Euroskopu v současné době sleduje více než 2 tisíce followerů.

Videorozhovory či videoreportáže z kulatých stolů a jiných akcí můžete sledovat na našem kanále na YouTube.

Mapa regionálních Eurocenter

Kromě samotného Euroskopu můžeme Vaší pozornosti doporučit rovněž internetové stránky regionálních Eurocenter. Informace o aktivitách Eurocentra, které je Vám nejblíže, získáte kliknutím na příslušnou část interaktivní mapy na hlavní stránce Eurocenter. Při prokliknutí na stránku konkrétního Eurocentra (např. Eurocentrum Praha – zde) se Vám zobrazí jednak základní kontaktní údaje (podrobněji rozepsané v sekci „Kontakty“), jednak přehledný interaktivní kalendář s nadcházejícími akcemi pořádanými daným Eurocentrem.

Eurolisty 10/2017

Na stránkách Eurocenter (v této záložce), stejně jako v příslušné části internetových stránek Euroskopu (zde) můžete rovněž nalézt v PDF formátu nahraná všechna vydání (počínaje nejnovějším) měsíčníku Eurolisty, jehož výtisky jsou k dispozici ve fyzické podobě na pultech všech regionálních Eurocenter. Eurolisty Vám na dvanácti stránkách přináší jednak články o nejnovějším a nejpodstatnějším dění v unijních institucích, jednak zveřejňují reportáže o akcích pořádaných regionálními Eurocentry. Užitečnou součástí každého vydání je kalendář nadcházejících akcí.

Eurolisty nejsou jediným periodikem, které Vám Odbor komunikace o evropských záležitostech přináší. Na stránkách Euroskopu – konkrétně v této sekci – každý týden zveřejňujeme informativní týdenní monitoring dění v EU, vypracovaný pracovníky Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR. Newsletter „Týden v EU“ přibližuje aktuální agendu jednotlivých orgánů v rámci institucí EU.

Vaší pozornosti by neměl uniknout ani Národní konvent. Jedná se o platformu, která pořádá konference, kulaté stoly a semináře o aktuálních tématech evropské integrace. Internetové stránky Národního konventu naleznete zde. Národní konvent mimoto disponuje též účtem na Facebooku a Twitteru, fotografie z akcí Národního konventu si můžete prohlédnout na Instagramu (#narodnikonvent).

Autor: Petr Pospíšil

Sdílet tento příspěvek