Konference pro právníky přiblíží kariérní možnosti v EU

13.09.2019
Úřad vlády, Euroskop

Zajímáte se o Evropskou unii a chtěli byste se evropskou agendou zabývat i profesně? Láká Vás kariéra přímo v evropských institucích nebo ve státní správě? Prvním krokem může být konference o pracovních možnostech budoucích i stávajících českých právníků, pořádaná 23. září 2019 v Praze.

Konference, která se uskuteční v prostorách Lichtenštejnského paláce v Praze pod záštitou České společnosti pro evropské a srovnávací právo a Úřadu vlády ČR, je určena pro každého, kdo se zajímá o možnosti kariéry v EU či o blížící se české předsednictví. Akce je vhodná jak pro studenty, tak pro profesionály s dlouholetou praxí v oboru.

Řečníci z řad českých právníků a právniček působících v evropských institucích či pracujících s evropskou agendou ve státní správě se podělí o své profesní zkušenosti, promluví o náplni svého běžného pracovního dne a poradí, jak nejlépe naplánovat svou kariérní dráhu a na co se zaměřit při přípravě na výběrové řízení.

Paragraf
Zdroj: Paragraf

Konference se bude věnovat také tématu přípravy na EPSO testy, které jsou vstupní branou pro zaměstnání v evropských institucích (více o přípravě na EPSO testy můžete najít zde: https://www.euroskop.cz/9267/sekce/priprava-na-epso-testy/ ), a stážím v institucích EU, vhodným pro studenty a absolventy.

Registrovat se můžete zde: https://forms.gle/XdJBRHbAeuQ2Sc7i6.

Kompletní program je k dispozici zde: https://csesp.files.wordpress.com/2019/09/kariera-v-eu-2019.pdf.

Aktuální informace o konferenci a jednotlivých řečnících bude možné najít také na události akce zde: https://www.facebook.com/events/484509089000978/.

Autor: Kristina Hubáčková, psáno pro Euroskop

Sdílet tento příspěvek