Napište si životopis a motivační dopis na novém webu Europassu

22.06.2020
Europass

V květnu 2020 spustil Národní pedagogický institut nový web Europassu na adrese europass.cz. Je určen lidem, kteří hledají práci nebo brigádu, absolventům škol, studentům, ale i učitelům středních škol, dobrovolníkům a personalistům. Na webu uživatelé najdou informace o dokladech a službách Europassu, mezi něž patří online šablona pro vyplnění životopisu a motivačního dopis a možnost pořízení dalších dokladů o schopnostech a zkušenostech uchazeče, jako je doklad o stáži a dobrovolnictví nebo dodatek k osvědčení a diplomu.

Životopis a motivační dopis si každý může na webu rovnou zdarma vyplnit a stáhnout. Kdo si neví rady s tím, jak životopis napsat, najde na novém webu podrobné a aktuální rady a návody konzultované s personalisty, jak životopis a jeho jednotlivé části napsat. Pomoci mohou i ukázky a příklady vyplněných životopisů pro typové uchazeče s různým vzděláním a zkušenostmi (např. absolvent střední nebo vysoké školy, uchazeč o brigádu atd.).

V části webu nazvané Rady a tipy najdete dále články plné inspirace a návodů na to, jak napsat motivační dopis, jak má vypadat portfolio, jak a kde hledat práci v zahraničí (i podle profesí), jak se připravit na pohovor nebo jak se prezentovat na sociálních sítích.

Obsah webových stránek Europassu je tříděný i podle uživatelů a toho, co aktuálně dělají, na podstránky: Studuji, Hledám práci, Pracuji a chci změnu, Učím, Dobrovolničím a Nabírám lidi. Pro učitele jsou zde například připravené materiály a pracovní listy do výuky nebo praktické návody, jak mohou ve spolupráci s Národním centrem Europass vydávat svým absolventům dodatek k osvědčení nebo doklad o stáži (Europass mobilitu). Dobrovolníci si mohou pomocí jednoho z dokladů Europassu – dokladu o dobrovolnictví – zaznamenat a ukázat, jakou dobrovolnickou zkušenost absolvovali a jaké dovednosti při ní získali. Pro uživatele hledající změnu web nabízí informace o práci nebo studiu v zahraničí nebo dobrovolnictví.

Europass funguje v zemích EU včetně České republiky od roku 2005. Dosud bylo v EU vyplněno a stáhnuto více než 150 milionů životopisů ve formátu Europass, z toho téměř 1,5 milionů životopisů v ČR.

Autor: Europass

Sdílet tento příspěvek