2. ročník digitálního dne EU dnes můžete sledovat on-line


Úřad vlády, 10. 4. 2018

Dnes se v Bruselu podruhé setkají představitelé členských zemí EU, průmyslu, akademické sféry a občanské společnosti, aby podnikli konkrétní kroky k budování silného digitálního trhu EU. Letošní ročník je zaměřen zejména na témata umělé inteligence, digitálního zdravotnictví, technologie blockchain, výzkumu, vývoje a autonomního řízení.

Loňský první ročník digitálního dne proběhl v březnu v Římě a spustil úspěšnou spolupráci účastníků v oblastech, jako jsou vysoce výkonná výpočetní technika, propojená mobilita a digitalizace průmyslu.

Digitální den je aktivitou Evropské komise, která jeho prostřednictvím usiluje o větší spolupráci jednotlivých aktérů při budování digitálního jednotného trhu EU. I díky aktivitě estonského předsednictví, které se digitálním aspektům politik EU intenzivně věnovalo v druhé polovině loňského roku, došlo k výraznějšímu pokroku ve více oblastech, například k zákazu zeměpisného blokování (tzv. geoblocking) nebo ke snadnější přenositelnosti online obsahu občanů EU.

Digitalizace
Zdroj: Pixabay

Českou republiku na digitálním dni zastoupí náměstek ministra průmyslu a obchodu pro internetizaci Ondřej Malý, který bude za ČR rovněž podepisovat všechny čtyři deklarace k jednotlivým tématům digitálního dne, na kterých se členské země EU shodly.

Program digitálního dne včetně popisu jednotlivých panelů naleznete zde: https://bit.ly/2q3fhDp.

Digitální den můžete také sledovat živě na této adrese: https://goo.gl/fbfbcX.

Autor: Marika Wernerová

Sdílet tento příspěvek