Přihláška do kosmického inkubátoru v Brně

20.10.2020
ESA BIC Brno

Nedávno jsme vás informovali o inkubátoru Evropské vesmírné agentury v Praze a Brně, v tomto článku se zaměříme na jeho brněnskou část a co může tato část nabídnout firmám, které mají nápady v oblasti využití kosmických technologií, systémů a družicových dat.

ESA BIC je mezinárodní síť, kterou tvoří cca 20 inkubátorů evropských zemí, což celé zastřešuje Evropská kosmická agentura. V České republice byl otevřen první inkubátor v Praze roku 2016. Operátorem jde zde agentura CzechInvest. Brněnský inkubátor byl otevřen v březnu 2018.

ESA BIC Brno přispívá k vytváření inovativního prostředí podnikatelských ekosystémů ve střední Evropě. Každý rok podpoří brněnský inkubátor zhruba stovku majitelů firem z jižní Moravy, a to od začínajících podnikatelů až po již zavedené firmy. Jedním z úkolů inkubátoru je tedy péče o ekosystém, což v praxi znamená podpora podmínek pro konkurenceschopné podnikání. ESA BIC Brno podporuje kvalitní vzdělávání o podnikavosti a v rámci Jihomoravského kraje buduje značku, která znázorňuje inovační podnikání, výzkum a vývoj.

Další výzva pro startupy, které ESA BIC Brno podpoří bude na jaře 2021.

Družice. Zdroj: ESA

Koho hledá ESA BIC Brno?

Startupy starší 5 let

Studenty

Inovátory

Inovátorské firmy

Spin-off firmy

Co mohou získat po zapojení do projektu?

50 000 euro

2 roky inkubace

Komplexní poradenství

Zvýhodněný nájem

Mezinárodní PR

Technickou podporu při vývoji produktu

Konzultační podpora pro rozvoj byznysu

Jak náročná je příprava?

Součástí přihlášky je byznysový plán, inkubační žádost a průvodní dopis. Již při přihlášce je možné využít k přípravě experty z ESA BIC a lze je kontaktovat pro pomoc s vyplněním přihlášky.

Jak se přihlásit?

Jako první kontaktujte Markétu Filipenskou z ESA BIC Brno.

Napište svůj podnikatelský záměr

Počkejte na open call

Podejte přihlášku

Více zde: https://bit.ly/3jcR3zR

Autor: David Březina

Sdílet tento příspěvek