Mediální obraz českého předsednictví: Potlesk za plyn, rozpaky z Entropy


Euroskop

Sotva se Češi ujali vlády nad Evropou, hned museli řešit několik složitých kauz – plynovou krizí počínaje a rozruchem kolem díla Davida Černého konče. V analýze vypracované pro server Euroskop.cz společnost Newton Media zkoumala, jak na první měsíc českého předsednictví EU pohlížely vybrané české deníky a týdeníky.

Analýza se zaměřila nejen na pohled jednotlivých titulů, ale i na výroky osobností politického a kulturního života v nich publikované. Její součástí byl i mediální obraz francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho, jehož mnozí podezřívali ze snahy „ukrást“ Česku evropské předsednictví.

Celou analýzu společnosti Newtonmedia pro portál Euroskop.cz si můžete přečíst a stáhnout zde (pdf, 166 kB).

Autor: Newtonmedia

NEWTON Media je největší nadnárodní středoevropskou společností monitorující mediální trh. Dodává v elektronické podobě plný obsah zpráv z tisku (novin, časopisů), zpravodajských pořadů televizních a rozhlasových stanic, agenturního zpravodajství a internetu. Kromě klasického monitoringu tisku poskytuje společnost také mediální analýzy. Jejich praktické ukázky je možné vidět na serveru o českých médiích MEDIAINFO.cz.

Sdílet tento příspěvek