Agentura Frontex hledá podpůrné pracovníky

29.11.2019

Agentura Frontex, Evropská agentura pro pohraniční a pobřežní stráž se sídlem v Polsku, hodlá vytvořit seznam 300 uchazečů, kteří budou přijati jako pracovníci na podporu projektů a činností (funkční skupina asistentů). Agentura Frontex zajišťuje spolu s členskými státy bezpečnost a dobré fungování vnějších hranic Evropy.

Přijatí úředníci budou plnit celou řadu úkolů v oblasti správy, lidských zdrojů, právních záležitostí, rozpočtu a financí, informačních a komunikačních technologií a komunikace. Hlavní úkoly zahrnují podporu plánování, provádění a monitorování projektů, přípravu a sledování rozpočtů a finančních závazků. Patří mezi ně i sledování smluv a plateb a účast při podávání zpráv interním i externím zúčastněným stranám.

Abyste se mohli přihlásit, musíte mít postsekundární vzdělání doložené diplomem a následně minimálně devítiletou odbornou praxi na plný úvazek, NEBO středoškolské vzdělání doložené diplomem umožňující přístup k postsekundárnímu vzdělání a následně minimálně dvanáctiletou odbornou praxi na plný úvazek. Musí mít také výbornou znalost jednoho z 24 úředních jazyků EU a uspokojivou znalost angličtiny. Musíte být občanem některého z členských států EU nebo zemí schengenského prostoru.

Podrobné informace o požadované kvalifikaci a konkrétní odborné praxi, průběhu výběrového řízení a způsobu podávání přihlášek naleznete na internetových stránkách support-officers.eu-careers.eu. O politice rovných příležitostí úřadu EPSO se více dozvíte na této stránce.

Přihlášky lze podávat od 21. listopadu do 18. prosince 2019, 12:00 hodin (poledne) bruselského času. Podrobné informace o náplni práce, požadavcích na uchazeče, kritériích výběru a způsobu přihlašování naleznete v oficiálním dokumentu agentury Frontex. Věnujte prosím těmto informacím pozornost.

Úspěšným uchazečům může být nabídnuta smlouva na dobu určitou na 5 let, která může být obnovena. Odměna zaměstnanců se skládá ze základního platu doplněného o zvláštní příspěvky, včetně příspěvku za práci v zahraničí a rodinných přídavků v závislosti na osobní situaci zaměstnance.

Instituce a agentury EU nabízejí svým zaměstnancům profesionální prostředí s celou řadou možností vzdělávání, prohlubování dovedností a rozvoje kariéry. Respekt ke kulturní rozmanitosti a prosazování rovných příležitostí přitom patří k základním principům EU. Multikulturní, mezinárodní a různorodé týmy, které tvoří orgány EU, společně pracují ve prospěch občanů v EU i mimo ni.

Reference: FRONTEX RCT-2019-00022

Autor: Úřad EPSO

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality