EU hledá odborníky v oblasti mezinárodní spolupráce

09.12.2019

Evropská unie hledá odborníky, kteří mají rozsáhlé zkušenosti v oboru mezinárodní spolupráce a řízení pomoci zemím mimo EU. Přijatí odborníci (platová třída AD 7 a AD 9) budou pracovat hlavně v útvarech Evropské komise, které utvářejí rozvojovou politiku EU za účelem snižování chudoby ve světě, zajištění udržitelného hospodářského, sociálního a environmentálního rozvoje a podpory demokracie, právního státu, řádné správy věcí veřejných a dodržování lidských práv. EU a její členské státy jsou dohromady největším světovým dárcem v oblasti rozvojové pomoci.

Hlavní náplň práce zahrnuje analýzu a tvorbu politik souvisejících s rozvojem a humanitární pomocí, stanovování strategické orientace mezinárodní spolupráce a humanitární pomoci EU a zapojení se do řešení krizových situací. Další náplní práce je správa a navrhování finančních nástrojů, jakož i podpora využívání těchto nástrojů při spolupráci s různými interními i externími partnery a zúčastněnými stranami. Odborníci zařazení do vyšší platové třídy (AD 9) se též mohou stát vedoucím týmu.

Chcete-li se přihlásit, musíte mít vysokoškolské vzdělání v délce nejméně tří až čtyř let a následně šest až sedm let odborné praxe v oboru mezinárodní spolupráce. V případě vyšší platové třídy (AD 9) musíte mít 10 až 11 let odborné praxe v oboru mezinárodní spolupráce. Dále musíte být občanem EU a mít důkladnou znalost jednoho z 24 jazyků EU a uspokojivou znalost angličtiny nebo francouzštiny.

Další informace o zvláštních požadavcích, náplni práce a postupu přihlašování naleznete na internetových stránkách international-cooperation.eu-careers.eu. O politice rovných příležitostí úřadu EPSO se více dozvíte na této stránce.

Přihlášky lze podávat od 5. prosince 2019 do 14. ledna 2020, 12:00 hodin (poledne) bruselského času.

Instituce a agentury EU nabízejí svým zaměstnancům profesionální prostředí s celou řadou možností vzdělávání, prohlubování dovedností a rozvoje kariéry. Respekt ke kulturní rozmanitosti a prosazování rovných příležitostí přitom patří k základním principům EU. Multikulturní, mezinárodní a různorodé týmy, které tvoří orgány EU, společně pracují ve prospěch více než 500 milionů občanů v EU i mimo ni.

Odkaz: EPSO/AD/380/19

Autor: Úřad EPSO

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality