Instituce EU hledají talentované administrativní pracovníky

11.07.2020

Orgány EU hledají administrativní pracovníky ovládající několik jazyků, kteří budou v rámci svých útvarů vykonávat různé administrativní úkoly. Administrativní pracovníci poskytují podporu jedné nebo několika osobám, odborům nebo oddělením v rámci instituce.

Mezi vaše úkoly bude patřit příprava, správa a finalizace dokumentů a spisů, podpora organizace a koordinace činností oddělení anebo odboru (schůze, služební cesty, diář) a vyhledávání, sestavování a předávání informací (aktualizace databází a souborů). Musíte mít také důkladnou znalost IT nástrojů, jako jsou textové editory, tabulkové procesory a databáze.

Abyste se mohli přihlásit, musíte být občanem EU a ovládat alespoň dva úřední jazyky EU: jazyk 1 (jeden z 24 úředních jazyků EU) minimálně na úrovni C1 (důkladná znalost) a jazyk 2 (angličtinu nebo francouzštinu) na úrovni minimálně B2 (uspokojivá znalost).

Kromě toho jsou požadovány následující kvalifikace a pracovní zkušenosti:

  • středoškolské vzdělání doložené diplomem, který umožňuje přístup k postsekundárnímu vzdělání, a následně minimálně tříletá odborná praxe v administrativní oblasti (třída SC1) nebo
  • odborné vzdělání s následnými minimálně třemi lety odborné praxe (třída SC1).

Abyste se mohli ucházet o vyšší pozici (třída SC2), budete potřebovat odbornou praxi v délce alespoň sedmi let v administrativní oblasti.

EU jakožto zaměstnavatel nabízí profesionální prostředí s obrovským množstvím příležitostí ke vzdělávání, prohlubování dovedností a rozvoji kariéry. Respekt ke kulturní rozmanitosti a prosazování rovných příležitostí přitom patří k základním principům EU. O politice rovných příležitostí úřadu EPSO se více dozvíte na této stránce.

Podrobné informace o požadované kvalifikaci a konkrétní odborné praxi, průběhu výběrového řízení a způsobu podávání přihlášek naleznete na internetových stránkách secretaries.eu-careers.eu.

Přihlášky lze podávat od 25. června do 8. září 2020, 12:00 hodin (poledne) bruselského času.

Referenční č.: EPSO/AST-SC/10/20

Autor: EPSO

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality