Jakou Unii chceme? Konzultace s občany o Evropě odstartovaly


Úřad vlády, 11. 5. 2018

Ve čtvrtek 10. května se v pražském divadle La Fabrika uskutečnilo slavnostní zahájení občanských konzultací v Česku, které jsou českou odpovědí na návrh francouzského prezidenta Macrona, aby politici členských států EU diskutovali s občany o budoucnosti Evropské unie. S občany debatovali Andrej Babiš, předseda vlády ČR, a Nathalie Loiseau, ministryně pro evropské záležitosti Francie. Diskuzi moderoval Jan Macháček z Institut pro politiku a společnost.

Podobné konzultace proběhnou i v dalších deseti městech po celé České republice. V první polovině letošního roku se bude diskutovat v Brně, Olomouci, Jihlavě, Litomyšli a Kroměříži. Následovat budou konzultace v Opavě, Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem a Liberci. Kromě řečníka z Prahy se vždy zúčastní jeden až dva řečníci z daného kraje. Cílem série uvedených konzultací je, aby se k budoucnosti evropské integrace mohlo vyjádřit co nejvíce občanů a jejich názory byly slyšet v uších těch, kdo se na tvorbě budoucnosti české evropské politiky podílejí.

Můžete se zapojit i vy!

Občanské konzultace jsou otevřeny všem občanům a zainteresovaným organizacím. Budeme rádi, pokud zainteresované subjekty, například z řad think-tanků, nevládních organizací či z akademické sféry, které se otázkám současnosti a budoucnosti evropské integrace věnují, indikují svůj zájem panu Vítu Nejedlovi, vedoucímu Oddělení pro Eurocentra ÚV ČR (nejedlo.vit@vlada.cz) do 21. května 2018.

Občanské konzultace v Praze

Občanské konzulatce byly slavnostně zahájeny 10. května v pražské La Fabrice. Zdroj: Úřad vlády

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality