Občanských konzultací v Brně se zúčastní premiéři ČR a SR


Úřad vlády, 18. 5. 2018

10. května 2018 byly v České republice slavnostně zahájeny občanské konzultace. Po úvodním setkání s občany, které se uskutečnilo v Praze, se konzultace přesouvají do regionů. V sobotu 26. května se uskuteční první regionální konzultace v Brně, v rámci festivalu RE:PUBLIKA.

Celoevropské občanské konzultace inicioval francouzský prezident Emmanuel Macron. Co je jejich smyslem, a jak byly zahájeny v České republice, si můžete přečíst zde.

První regionální konzultace proběhne 26. května 2018 od 15 do 16:30 hodin na brněnském výstavišti v sálu Morava (pavilon A).

S občany budou diskutovat o budoucnosti EU předseda vlády ČR Andrej Babiš, předseda vlády SR Peter Pellegrini a ředitel Jihomoravského inovačního centra Petr Chládek. Diskuse se rovněž zúčastní Lubor Lacina z Mendelovy univerzity v Brně.

Akce proběhne v rámci slavnostního zahájení Festivalu RE:PUBLIKA. Již nyní se můžete hlásit na emailu: gergelova.angelika@vlada.cz.

Na setkání v Brně naváží konzultace červnovými diskuzemi v Olomouci, Jihlavě, Kroměříži a Litomyšli. Po prázdninách se v průběhu září debata uskuteční v Opavě, a v říjnu pak budou konzultace zakončeny setkáními v Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem a Liberci.

Další informace pak naleznete v rubrice Euroskopu věnované občanským konzultacím.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality