Přijďte diskutovat o budoucnosti EU do Litomyšle!


Úřad vlády, 13. 6. 2018

Jak by měla v budoucnu vypadat Evropská unie? Co je potřeba zachovat a co naopak změnit? Přijďte debatovat o svých představách a obavách s těmi, kdo se podílejí na tvorbě evropské politiky. Další diskuze z cyklu občanských konzultací se uskuteční již tento pátek 15. června ve Smetanově domě v Litomyšli.

Cílem občanských konzultací je zapojit co nejvíce obyvatel do debaty o budoucnosti Evropy. Občané mají příležitost diskutovat o tom, jak by podle jejich představ měla Evropská unie vypadat. Debaty s občany, které vzešly z iniciativy francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, probíhají nejen v České republice, ale i v dalších státech Unie.

Nejbližší diskuze z cyklu občanských konzultací se bude konat v Litomyšli, a to v pátek 15. června od 15 hodin v prostorách Smetanova domu. Občané budou mít příležitost debatovat s Vladimírem Bartovicem, ředitelem Institutu pro evropskou politiku Europeum, Josefem Janečkem, místostarostou města Litomyšl a Václavem Cempírkem, profesorem Univerzity Pardubice.

Na akci se můžete registrovat prostřednictvím emailu hylmarova.lucie@vlada.cz.

Poslední červnové občanské konzultace se uskuteční ve Smetanově domě v Litomyšli.

Poslední červnové občanské konzultace se uskuteční ve Smetanově domě v Litomyšli. Zdroj: ČTK

Debaty proběhnou celkem v 11 městech ČR

Občanské konzultace byly v Česku slavnostně zahájeny 10. května v pražském divadle La Fabrika. S občany diskutovali český premiér Andrej Babiš a francouzská ministryně pro evropské záležitosti Nathalie Loiseau.

Následně se konzultace přesunuly do regionů; první diskuze se uskutečnila 26. května v Brně za účasti Andreje Babiše, slovenského premiéra Petera Pellegriniho, brněnského primátora Petra Vokřála a šéfa Jihomoravského inovačního centra Petra Chládka. Debaty proběhly 7. a 9. června také v Jihlavě a Kroměříži.

Po poslední červnové zastávce v Litomyšli bude cyklus občanských konzultací dále pokračovat v září a v říjnu veřejnými besedami v Olomouci, Opavě, Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem a Liberci.

Autor: Tereza Chlebounová, Euroskop

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality