Jakou Unii chceme? Podzimní Občanské konzultace pokračují


Úřad vlády, 1. 8. 2018

Po letní prázdninové přestávce bude na podzim pokračovat další část Občanských konzultací, diskuzních setkání s občany o jejich představě, jaký směrem by se Evropská unie měla v budoucnosti ubírat. Cyklus podzimních debat naváže na již proběhlá setkání, která se uskutečnila v regionech napříč ČR. Do 20. srpna se můžou přihlašovat subjekty, které mají zájem na jejich organizaci spolupracovat.

V rámci podzimních debat je plánováno šest konzultací, ve kterých bude dán prostor osobnostem z regionálního veřejného života, politicky aktivním osobám a zástupcům podnikatelské a akademické sféry.

Po prázdninách se setkání s občany uskuteční 6. září v Olomouci a poté 19. září v Opavě. Na zářijové konzultace naváže setkání v Liberci, které se uskuteční 10. října. Poté bude následovat sled po sobě jdoucích diskuzí v krajských městech, který odstartuje 15. října v Ústí nad Labem a bude pokračovat 16. října v Českých Budějovicích a 17. října v Plzni. Vyvrcholením občanských konzultací pak bude setkání v Praze, které slavnostně zakončí celý cyklus debat.

Cílem konzultací je, aby se k budoucnosti evropské integrace a EU mohlo vyjádřit široké spektrum občanů a jejich názory byly slyšet v uší těch, kteří se na tvorbě české evropské politiky podílejí.

Zapojte se i vy!

Občanské konzultace jsou přístupné všem občanům a zainteresovaným subjektům. Uvítáme spoluúčast ze stran zaangažovaných institucí, které se věnují otázkám evropské integrace a její budoucí podoby. Budeme rádi, pokud případní partneři, ať již řad think-tanků, nestátních neziskových organizací, z akademické sféry či dalších institucí, projeví zájem o spolupráci.

Subjekty, které by měly zájem se konzultací účastnit, prosíme, aby se ozvaly panu Vítu Nejedlovi, vedoucímu Oddělení pro Eurocentra Úřadu vlády ČR (nejedlo.vit@vlada.cz) do 20. srpna 2018.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality