Přijďte do Olomouce debatovat o budoucnosti Evropské unie


Úřad vlády, 28. 8. 2018

Jakým směrem by se podle Vás měla EU do budoucna ubírat? Co byste chtěli na současné Unii zachovat a co byste naopak rádi změnili? Po letní prázdninové přestávce pokračuje další část občanských konzultací, diskuzních setkání s občany o jejich představách, jak by měla v budoucnu Evropská unie vypadat.

Již příští týden, ve čtvrtek 6. září, se od 18:00 v Café 87 v Denisově ulici uskuteční veřejná debata o budoucím směřování EU. Olomoucká diskuze tak naváže na již proběhlá setkání, která se před letními prázdninami uskutečnila v regionech napříč ČR.

Debaty, která je veřejně přístupná, se zúčastní poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová, náměstek primátora statutárního města Olomouce Aleš Jakubec a odborník na evropské právo Václav Stehlík.

V rámci podzimní části diskuzních setkání je plánováno celkem šest konzultací, ve kterých bude dán prostor osobnostem z regionálního veřejného života, politicky aktivním osobám a zástupcům podnikatelské a akademické sféry. Po Olomouci se občanské konzultace přesunou do Opavy, kde se debata uskuteční 19. září.

Na říjen jsou pak plánovány zastávky v Liberci, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a Plzni.
Další informace o občanských konzultacích a podrobnosti k následujícím setkáním naleznete v naší rubrice věnované tomuto tématu.

Občanské konzultace v Olomouci

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality