V Praze se uskuteční závěrečná diskuze k občanským konzultacím


Euroskop, 31. 10. 2018

V uplynulých měsících se v regionech České republiky uskutečnila řada veřejných debat, v rámci kterých mohli občané diskutovat o jejich pohledu na současnou Evropskou unii a na její budoucí směřování. Na již uskutečněné regionální diskuze naváže závěrečná občanská konzultace v Praze, která se uskuteční 7. listopadu v 17.00 hodin na Vysoké škole ekonomické.

Během ní proběhne shrnutí veřejných diskuzí v regionech, které se konaly v průběhu tohoto roku v celé České republice. V rámci listopadové debaty se také dozvíte, jaká témata českou veřejnost nejvíce zajímala a to, co by účastníci diskuzí chtěli na EU do budoucna změnit. Závěrečná diskuze je ukončení cyklu občanských konzultací, které jsou českou odpovědí na návrh francouzského prezidenta Emmanuela Macrona na uspořádání veřejných diskuzí o budoucím směřování Evropské unie.

A na koho se v rámci debaty můžete těšit? Hlavními řečníky budou ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček a státní tajemník pro evropské záležitosti Aleš Chmelař, veřejnou diskuzi pak bude moderovat Jarolím Antal z Centra evropských studií Vysoké školy ekonomické.

Zájemci o debatu se mohou registrovat na adrese eurocentrum.praha@euroskop.cz. S ohledem na hladký průběh akce prosíme účastníky, aby se na diskuzi dostavili s dostatečným časovým předstihem.

Občanské konzultace v Praze - listopad 2018

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality