Soutěž: Poznáte klíčové momenty Česka v EU?


Tereza Chlebounová, Euroskop, 9. 8. 2019

Znáte důležité události, které se odehrály během historie Evropské unie a členství České republiky v unii? Otestujte své znalosti v soutěži na sociálních sítích portálu Euroskop.cz, která začíná příští týden! Uhodněte, jaký zásadní moment se skrývá na fotografii a vyhrajte zajímavé ceny!

V průběhu soutěže bude na sociálních sítích portálu Euroskop.cz (Facebooku a Instagramu) zveřejněna v každém kole jedna fotografie, která zachycuje klíčový okamžik členství České republiky v Evropské unii nebo historie EU.

Úkolem soutěžících bude na základě sdílené fotografie uhodnout, o jaký důležitý moment se jedná. Správné odpovědi půjdou do slosování a výherce získá některou z hmotných cen s evropskou tématikou.

Soutěž bude mít celkem 5 kol, v každém z nich bude zveřejněna jedna fotografie. Účastníci soutěže budou moct vybírat správnou odpověď ze tří možností a napíšou ji do komentáře pod příspěvkem.

Znáte důležité momenty českého členství v EU?
Poznáte důležité momenty českého členství v Evropské unii? Zúčastněte se soutěže Euroskopu! Zdroj: ČTK

Česko je členem EU už 15 let

Soutěž je součástí oslav 15. výročí vstupu České republiky do Evropské unie, které letos připomíná celá řada akcí. Jen v první polovině roku se uskutečnily koncerty pro veřejnost, open air akce na Střeleckém ostrově v Praze, odborná konference v Černínském paláci za účasti vrcholných představitelů ČR i EU, literární a fotografická soutěž nebo nejrůznější přednášky a výstavy.

Česká republika oficiálně požádala o členství v Evropské unii už v roce 1996, přístupová jednání pak začala v březnu 1998. Členem Unie se stala 1. května 2004 v rámci zatím největšího rozšíření EU.

Spolu s ní přistoupilo dalších devět evropských států – Slovensko, Polsko, Maďarsko, Slovinsko, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Malta a Kypr. Od prosince 2007 je také ČR součástí Schengenského prostoru. V roce 2009 předsedalo Česko Radě Evropské unie a určovalo tak její priority. Příště se předsednictví ujme v roce 2022.

Do 1. kola se můžete zapojit už nyní!

Autor: Tereza Chlebounová, Euroskop

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality