Noc vědců 2020

26.11.2020
Noc vědců

Již zítra se koná v Česku Noc vědců 2020! Jedná se o akci, v rámci které budou mít návštěvníci šanci navštívit stovky vědeckých budov, do kterých se běžný smrtelník nedostane a zažít vědu doslova na vlastní kůži.

V České republice se Noc vědců koná od roku 2005 a je zastoupena českými univerzitami, vědeckými ústavy, hvězdárnami a dalšími institucemi. V současnosti probíhá akce pod národní koordinací Ostravské univerzity a VŠB – Technické univerzity v Ostravě.

Přestože rok 2020 nesvědčí akcím ani trochu, účastníci Noci vědců se nemusí bát, že by byli natolik ochuzeni. Přichystán je pro ně enormní online program, kde si může vybrat opravdu každý, ať už děti, dospělí, laici, či fanoušci vědy. Online programy budou k dispozici navíc delší dobu tak, aby si je stihli účastníci prohlednout.

Upoutávka na Noc vědců 2020

Do letošní Noci vědců se zapojilo 845 vědců

Letošní téma nese název Človek a robot a jak tento vztah vnímat. Po celé republice tak zítra proběhne více než tisíc událostí do kterých se zapojilo přes 845 vědců. Do akce se zapojily také instituce napříč celou ČR. Národní koordinaci mají na starost Ostravské univerzity a VŠB – Technické univerzity v Ostravě. Do letošní Noci vědců se zapojí i Eurocentra, které přináší informace občanům ČR o aktivitách EU. Do Noci vědců je Eurocentrum Praha zapojeno v rámci tzv. EU Corners. Pro návštěvníky připravuje řadu aktivit, jako jsou kvízy, soutěže o zajímavé ceny a další zábavně vzdělávací aktivity týkající se Evropské unie a evropské vědy.
Program zde: https://bit.ly/369xYv6


Noc vědců

Zdroj: Noc vědců

Autor: David Březina, Euroskop

Sdílet tento příspěvek