Program Europeany pro výzkumné granty

25.05.2021
Euroskop, Kristina Kollertová, Europeana.eu, foto: Europeana.eu

Výzkumný grant Europeany mohou obdržet akce, které si dávají za úkol poskytnout prostor a příležitost k setkání profesionálů z oblasti kulturního dědictví s výzkumnými pracovníky. V roce 2021 se navíc budou udělovat speciální ceny. O podporu 25 000 euro se mohou zájemci ucházet už jen do příštího pondělí 31. 5. 2021! Letošní téma je crowdsourcing a výzkum.

Přihlášky ucházející se o grant:

– by se měly věnovat výzvám a možnostem opakovaného využití digitálního kulturního dědictví ve výzkumu,

– by měly pomoci vybudovat digitální schopnosti profesionálů z oblasti kulturního dědictví, kteří se podílí na meziodvětvových projektech,

– by měly podporovat spolupráci mezi kulturním dědictvím a výzkumnými odvětvími.

Program Europeany pro výzkumné granty existuje díky programu Evropské komise Connecting Europe Facility (CEF). A tyto granty jsou určené pro plánování a organizování akcí:

– konference

– workshopy

– série seminářů

– letní / podzimní / zimní / jarní školy

– tréninkové aktivity

V reakci na vypuknutí pandemie covidu-19 a přesun mnoha akademických a výzkumných aktivit do online prostoru je část letošního budgetu věnována na udělení speciálních cen.

Všechny informace o tom, jak svůj projekt přihlásit, najdete zde. Případné dotazy můžete zasílat na adresu EuropeanaResearchGrants@Europeana.eu nebo přes účet na Twitteru @EurResearch.

Autor: Euroskop, Kristina Kollertová, Europeana.eu

Sdílet tento příspěvek