Láká vás kariéra diplomata? Tak možná hledáme právě vás!

Českou republiku čeká v druhé polovině roku 2022 nejprestižnější zahraničněpolitická akce za poslední desetiletí. Stověžatá Praha od romantické Paříže převezme žezlo předsednictví v Radě EU, a stane se tak na šest měsíců centrem evropské diplomacie. K tomu, aby bylo naše předsednictví úspěšné, potřebujeme posilu v podobě dynamických studentů vysokých škol. Chtěli byste do toho jít s námi?

V rámci logistických a obsahových příprav CZ PRES 2022, které už probíhají, nabízí Úřad vlády ČR jakožto centrální koordinátor hned několik možností absolvování stáže.

Ekologie, nebo zdravotnictví? Můžete si vybrat

V první řadě hledáme anglicky mluvící studenty vysokých škol se zájmem o evropskou politiku, kteří by posílili týmy zaměstnanců podílejících se na přípravách v Praze. Jednotlivé stáže bude možné absolvovat v různých oblastech. Zajímá vás ekologie? Nebo spíše kybernetika a informační bezpečnost? Jste na správném místě! Jednotlivé stáže totiž zastřešují různé resorty, proto se můžete obracet na kontaktní osobu dle osobní preference a zájmů. Detaily o průběhu stáže s radostí sdělí:

Příjemné ráno s vysokým představitelem pro zahraniční politiku nebo celé odpoledne po boku ministra?

Kromě stáží na jednotlivých resortech hledá Úřad vlády ČR také nebojácné styčné důstojníky do terénu. Tito „liaison officers“ se budou po dobu akcí CZ PRES 2022 věnovat přijíždějícím delegacím a stanou se tak hlavními hrdiny, kteří zabezpečí hladký logistický průběh, nebo třeba doporučí našim hostům nejlepší českou restauraci v okolí.

Naši hrdinové musí umět anglicky minimálně na úrovni C1 a studují politologii, mezinárodní vztahy, anebo příbuzné obory. Více informací je k dispozici na webu Úřadu vlády ČR.

Pokud je doprovod VIP delegací pro vás to pravé, pošlete svoje CV a motivační dopis našemu kolegovi Janu Hájkovi na platenikova.marie@vlada.cz. Budeme se těšit!

Autor: Úřad vlády

Sdílet tento příspěvek