Nemáte ještě hotové cukroví? Náš francouzský recept vás zachrání!

20.12.2021
Euroskop.cz, Fotobanka ČTK

Truffes au chocolat neboli lanýže v čokoládě nepotřebují moc času na odležení. Stačí je dát přes noc do chladu a druhý den si můžete užít jejich luxusní chuť. Obohaťte své evropské Vánoce o tuto francouzskou lahůdku.

Ingredience

  • 250 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 2 žloutků (volitelné)
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 saček vanilkového cukru
  • hořký kakaový prášek

Příprava

Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Míchejte a postupně přidávejte máslo nakrájené na kousky. Sundejte hrnec z plotny, přidejte žloutky, prosátý moučkový cukr a vanilkový cukr. Nechte těsto odležet asi 2 hodiny v lednici, aby ztuhlo. Z vychladlého těsta tvarujte pomocí lžičky malé kuličky a obalte je v kakaovém prášku.

(Obměna: pro děti je místo toho obalte v kakau)

Ingrédients

  • 250 g de chocolat noir
  • 125 g de beurre
  • 2 jaunes d’oeuf (facultatif)
  • 100 g de sucre glace
  • 1 sachet de sucre vanillé
  • cacao amer en poudre

Préparation

Faites fondre le chocolat en morceaux dans une casserole placée au bain-marie.
Remuez avec une cuillère en bois. Ajoutez peu à peu le beurre coupé en morceaux.
Retirez la casserole du feu, ajoutez les jaunes d’oeufs, puis le sucre glace tamisé et le sucre vanillé.
Laissez reposer environ 2 heures au réfrigérateur pour que le chocolat durcisse.
Formez des petites boules à l’aide d’une petite cuillère avec le chocolat refroidi et roulez-les dans le cacao en poudre.

(Variante : pour des enfants, roulez-les plutôt dans du chocolat en poudre)

Truffes au chocolat

Zdroj: Fotobanka ČTK

Autor: Euroskop.cz

Sdílet tento příspěvek