Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Just Transition Platform – Coal Regions Virtual Week

26. dubna, 2021 | 14:00 - 29. dubna, 2021 | 15:00

virtuální regionální seminář

Ředitelství Evropské komise pro regionální politiku a energetiku pořádá 3. zasedání platformy Just Transition Platform – Coal Regions Virtual Week. Akce se bude konat online od 26. do 29. dubna 2021 a je určena pro evropské regiony, kde byla a jsou těžena fosilní paliva.

Toto třetí zasedání Platformy spravedlivého přechodu (od těžby fosilních paliv) přichází v klíčovém okamžiku, kdy členské státy ve spolupráci se širší komunitou zúčastněných stran formují své územní plány spravedlivého přechodu a připravují své projekty a investice na zahlazení následků těžby. Akce umožní otevřený dialog mezi členskými státy, místními a regionálními orgány, nevládními organizacemi, sociálními partnery a institucemi EU s cílem projednat pokrok, překážky i příležitosti a možné způsoby, jak zajistit spravedlivý přechod v regionech EU silně závislých na fosilních palivech a průmyslech náročných na uhlík.

Zasedání bude uspořádáno do několika tematických bloků zaměřených na různé přechodné výzvy a investiční příležitosti (kreativní průmysly, zelená energie apod.), řešení demografických výzev přechodu a zacílení na klimaticky neutrální ekonomiku. V rámci akce bude vyhodnocován současný pokrok v postupném útlumu těžby v uhelných regionech a diskutován potenciál zaměstnanosti hodnotových řetězců čisté energie v Evropě.

Všechna jednání jsou vedena v anglickém jazyce. Zaregistrovat se můžete zde https://jtp.app.swapcard.com/event/just-transition-platform-meeting a najdete tu i podrobný program akce.

Podrobnosti

Zahájení:
26. dubna, 2021 | 14:00
Ukončení:
29. dubna, 2021 | 15:00
Rubrika Akce:

Místo konání

34426-120-f202102220490901