Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

55. Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech

20. srpna, 2021 | 08:00 - 28. srpna, 2021 | 23:59

Tradiční festival v netradičním termínu

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největší filmový festival v České republice a nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. Jako jeden z nejstarších je zařazen do kategorie A (tj. nespecializovaný festival se soutěží celovečerních hraných filmů) například spolu s festivaly v Cannes, Berlíně, Benátkách, San Sebastianu, Moskvě, Montrealu, Šanghaji nebo Tokiu. Mezi filmaři, buyery, distributory, sales agenty a novináři je považován za nejdůležitější událost ve střední a východní Evropě vůbec.

Festival představí každoročně na 200 filmů z celého světa a pravidelně se na něm objevují slavní a významní filmoví tvůrci. MFF Karlovy Vary je určen laické i odborné veřejnosti a nabízí svým návštěvníkům pečlivě koncipovaný program, kvalitní zázemí a široký servis služeb.

Na 55. ročníku karlovarského festivalu bude uvedeno 19 filmů podpořených programem Kreativní Evropa MEDIA. Jsou mezi nimi jak filmy českých tvůrců, animované MOJE SLUNCE MAD a MYŠI PATŘÍ DO NEBE nebo dokument KAŽDÁ MINUTA ŽIVOTA, tak nové evropské filmy, které se po festivalu objeví v českých kinech, řecká JABKA nebo QUO VADIS, AIDA? z Bosny a Hercegoviny.

Více informací najdete:

Nebo raději přijeďte a podívejte se na vlastní oči

Podrobnosti

Zahájení:
20. srpna, 2021 | 08:00
Ukončení:
28. srpna, 2021 | 23:59
Rubrika Akce:

Místo konání

hotel Thermal
Karlovy Vary, Karlovarský Česká republika + Google Mapa