Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Evropský den jazyků 24.9.

24. září, 2021 | 08:00 - 15:00

Evropský den jazyků proběhne 24.09. od 08:00 do 15:00 v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Během EDJ si žáci budou moci vyzkoušet nejrůznější aktivity spojené s jazyky. Program je vhodný pro 2. stupeň ZŠ a pro studenty SŠ. Rezervujte si termín pro Vaši třídu!

Pro studenty budou přichystané celkem 4 krátké aktivity po 25 minutách (Riskuj s jazyky!; Znakové jazyky; Zkoušky dabingu; Speakdating a soutěžní aktivity). Celkový program trvá i s krátkými přestávkami mezi jednotlivými bloky 1h 55minut. Třídy z různých škol se na aktivitách střídají a daná třída je vždy na aktivitě sama, nepotkávají se tedy se studenty z jiných tříd. Z tohoto důvodu máme i trochu omezenou kapacitu akce a velice pravděpodobně se nedostane na všechny přihlášené školy. Pro každý čas máme místo pro 4 třídy, které se na aktivitách střídají. Děkujeme za pochopení.

Veškerý program je zdarma, ale vzhledem k omezenému počtu míst se, prosím, registrujte na email: fiser.martin@vlada.cz nebo tel.:720970598  a uveďte, prosím, o jaký čas byste měli zájem (klidně můžete napsat více variant pokud se Vám hodí) a z jaké jste školy, počet žáků, ročník, jméno doprovodu a kontakt – email a telefon,  abychom Vám mohli zavolat v případě, že už Vámi požadovaný čas není volný a mohli Vám nabídnout jiný. Doporučený počet studentů ve skupině je max. 30.

Níže máte na výběr několik časových variant  a uveďte preferovaný/é čas/y také do přihlašovacího emailu:

Varianta č.1: 08:10 – 10:05 ( již obsazeno)

Varianta č.2: 10:15 – 12:10 (již obsazeno)

Varianta č.3: 12:20 – 14:15 (již obsazeno)

 

Aktivity na Evropském dni jazyků v KVKLI:  

1) Riskuj s jazyky: Soutěž v týmech o drobné ceny. Kolik toho víš o jazycích? Moderuje Martin Fišer z Eurocentra Liberec

2) Znakové jazyky: Nauč se více o znakoých jazycích a vyzkoušej si znakovat! Přednáší Karel Redlich z Centra pro zdravotně postižené LK

3) Zkoušky dabingu: Jak se dělá dabing? Vybraní zájemci si dabing mohou i vyzkoušet. Aktivitou provází pan Václav Chábera.

4) Speak-dating: krátký rozhovor s rodilými mluvčími nejen z Technické univerzity v Liberci; Soutěžní aktivity – pro Vás připravili studenti Gymnázium a SOŠPg Jeronýmova

 

Na akci je potřeba dodržovat aktuální hygienická pravidla. Opatření v KVKLI naleznete zde: https://www.kvkli.cz/o-nas/aktualne/id:36189/provoz-knihovny-a-konani-akci-aktualni-hygienicka-pravidla. Děkujeme za pochopení.

 

Nemůžete se zúčastnit přímo na místě? Připravili jsme pro Vás také online kvíz a výtvarnou soutěž!

Kvíz „Kolik jazyků znáš?“ najdete ZDE.

Výtvarnou soutěž k EDJ zase ZDE.

Podrobnosti

Datum:
24. září, 2021
Čas:
08:00 - 15:00
Rubrika Akce:

Místo konání

Krajská vědecká knihovna v Liberci
Liberec, Liberecký Česká republika + Google Mapa