Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Rozhoduj o Evropě

6. října, 2021 | 08:30 - 16:00

? Chceš se dozvědět více (nejen) o evropské politice? Chceš si vyzkoušet, jaké to je zastupovat stát na půdě Rady EU nebo přímo občany v Evropském parlamentu? ?? Chceš, aby byl Tvůj hlas v Evropě slyšet? ? To vše Ti nabízí nový ročník „Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky“! ?
? Prezenční seminář projektu „Rozhoduj o Evropě – staň se na den tvůrcem evropské politiky“ je určený všem žákům středních škol z Libereckého kraje.
? Seminář bude sestávat ze částí:
➡️ zjednodušená simulace Rady EU a Evropského parlamentu,
➡️ debata s politiky, odborníky a dalšími osobnostmi veřejného života v rámci Konference o budoucnosti Evropy.
? Tři nejúspěšnější účastníci simulace Rady EU a Evropského parlamentu získají hodnotné ceny ? a nejlepší zástupci z obou institucí zároveň automaticky postoupí na modelové zasedání institucí EU v polovici prosince 2021 v Brně‼️
? Místo semináře: Krajský úřad Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 46001 Liberec
? Přihlašovaní: https://form.typeform.com/to/xfNrdNkO
‼️Během semináře budeme dodržovat zvýšené hygienické opatření
? Na semináře v regionech naváže modelové zasedání institucí EU v polovici prosince 2021. Projekt je zaměřen na diskusi s mladými lidmi v České republice a na Slovensku o aktuálních evropských tématech a na jejich vzájemný dialog s politiky, odborníky a dalšími osobnostmi veřejného života. Projekt je součástí Konference o budúcnosti Evropy.
? Podrobnější informace (včetně programu semináře) naleznete zde: https://rozhodujoevrope.cz/regionalni-seminare/
ℹ️ Případně nás můžete kontaktovat na: akce@eutis.cz
Projekt je realizován obecně prospěšnou společností EUTIS. Regionální semináře projektu v České republice jsou uskutečněny díky spolupráci s Eurocentry spadajícími pod Odbor komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR a Zastoupením Evropské komise v České republice. Partnery projektu jsou Europe Direct Česká republika, Konrad Adenauer Stiftung, Centrum pro evropskou politiku (Bratislava), Národní pracovní skupina pro strukturovaný dialog s mládeží a Katedra politologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Mediálním partnerem projektu v České republice je portál Euroskop.cz.

Další informace naleznete na webu www.rozhodujoevrope.cz a na facebookové stránce.

Podrobnosti

Datum:
6. října, 2021
Čas:
08:30 - 16:00
Rubrika Akce:

Místo konání

Krajský úřad Libereckého kraje
Liberec, Liberecký Česká republika + Google Mapa