Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Role a rozvojový potenciál regionů v kontextu evropské územní spolupráce 2021+

4. března, 2021 | 16:00 - 17:30

Online seminář zaměřující se na roli a vliv regionů v EU a potenciál přeshraniční spolupráce. Budeme se věnovat aktuální situaci, novým nástrojům i výzvám budoucnosti.

Srdečně Vás zveme na online setkání věnované evropským regionům. Pokud Vás zajímá, jaké je role regionů v rámci rozhodovacího procesu EU, jaký význam má Evropský výbor regionů nebo zastoupení jednotlivých krajů v Bruselu, jaký je současný stav přeshraniční spolupráce, jaký potenciál představují nové nástroje či jakým výzvám budou muset regiony v blízké budoucnosti čelit, pak se nehávejte připojit!

Akce je otevřena pro všechny zájemce o toto téma – studenty i veřejnost. V případě zájmu se nezapomeňte registrovat – viz níže.

Hovořit budeme nejen o těchto otázkách:

  • Jak mohou regiony ovlivňovat dění v EU?
  • Jaké je současné postavení Evropského výboru regionu a jaká je jeho budoucnost?
  • Může se z EU stát federace regionů?
  • Jaký je potenciál přeshraniční spolupráce pro české regiony? Jak ji ovlivnila pandemie koronaviru?
  • Co je to evropský přeshraniční mechanismus či přeshraniční veřejné služby?
  • Jaký je význam Fondů malých projektů pro rozvoj spolupráce?

Přednášející:

  • Ing. Pavel Branda Ph.D., člen Evropského výboru regionů a místopředseda Asociace evropských hraničních regionů.

„Pavel Branda je místostarostou obce Rádlo, členem Evropského výboru regionů a místopředsedou Asociace evropských pohraničních regionů. Působí i jako zástupce Libereckého kraje při EU. Je rovněž projektovým manažerem Euroregionu Nisa. Ve své agendě se zabývá především přeshraniční spoluprací a s ní souvisejícími přeshraničními veřejnými službami.“ (Zdroj: Euractiv)

Registrace:

Seminář proběhne prostřednictvím univerzitního kanálu MS Teams, všem zájemcům bude předem zaslán odkaz pro připojení. Prosíme zájemce, aby se registrovali na mailu eva.polednikova@vsb.cz nebo skrze registrační formulář níže.

Seminář je zdarma. Setkání pořádá Katedra mezinárodních ekonomických vztahů VŠB-TUO, Eurocentrum Ostrava a Europe Direct Liberec.

Podrobnosti

Datum:
4. března, 2021
Čas:
16:00 - 17:30
Rubrika Akce:

Místo konání

34426-120-f202102220490901