Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Stay Tuned Europe! – Finland

15. června, 2021 | 18:00 - 19:00

Rozhovory s mladými Evropany Vám přiblíží netradiční formou specifika jednotlivých evropských zemí. / Online interviews with young Europeans focusing on European cultures and stereotypes.

ČESKÁ VERZE

Aktuální situace cestování stále tak úplně nepřeje, vydejte se proto námi na ONLINE cestu Evropou! Prostřednictvím rozhovorů s mladými Evropany Vám představíme země EU zase trošku z jiného pohledu. Nečeká vás proto klasický seznam turistických destinací, ale zajímavé povídání o společnosti, lidech a kultuře. Ve čtvrté epizodě se zaměříme na FINSKO! Jací Finové jsou, jaké historické události je formovaly a co od nich můžete očekávat? Jak se žije v nejšťastnější zemi světa, kde dny a noci mohou splývat? Čím je specifické finské školství? A co znamená pojem „sisu“? Bavit se budeme i o dalších stereotypech nebo vnímání Česka. Zároveň vám nabídneme tipy z finské kultury, které si můžete užít v pohodlí domova! Rozhovor se uskuteční v angličtině, ale nečekejte žádné složitosti. Těšit se můžete na Tommiho, který studuje na univerzitě v jihofinském městě Lappeenranta. A nezapomeň Evropo, STAY TUNED!

Rozhovor můžete sledovat online na facebookové události ZDE, nebo později v archivu našich videí na facebooku.

ENGLISH VERSION

Current pandemic situation still doesn’t allow much travelling so we decided to take you on the VIRTUAL travel around Europe! Via interviews with young Europeans we will try to present these countries from different point of view! This time we will talk about FINLAND! What are the Finns like, what historical events formed their culture and what to expect when you meet them? What is life like in the happiest country in the world where days and nights merge? Why is the Finnish education system specific and what does „sisu“ mean? We will also talk about some other stereotypes, about the perception of the Czech Republic or about some tips from the Finnish culture. The interview will be held in English and you can look forward to Tommi who studies in the city of Lappeenranta.

You can watch the online interview on the facebook event HERE, or later in our video archive.

Podrobnosti

Datum:
15. června, 2021
Čas:
18:00 - 19:00
Rubrika Akce:

Místo konání

34426-120-f202102220490901