Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Krajské kolo soutěže Europa Secura 2021

28. května, 2021 | 10:00 - 16:00

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a krajská Eurocentra pořádají regionální a krajská kola soutěže EuropaSecura 2021 s tematikou evropské integrace a bezpečnostních vztahů!

Soutěž EuropaSecura je složena z těchto částí:

  1. Základní kolo – tříčlenné týmy studentů vyplňují online vědomostní test (15. až 17. března 2021). Nejlepší týmy z každého kraje postupují do dalšího kola.
  2. Krajské kolo – studenti nejprve vypracují bezpečnostní analýzu na zadaný aktuální konflikt a případně pak diskutují a obhajují bezpečnostní analýzy před odbornou porotou a nejlepšími týmy ve svém kraji (konec března–květen/červen 2021). Nejlepší tým v každém kraji postupuje do celostátního finále.
  3. Celostátní finále – jedinečný a komplexní 5 denní workshop, který je pořádán v úzké spolupráci s Ministerstvem obrany a Armádou ČR na vojenské základně v Brdech v červnu 2021. Soutěžící budou plnit nejrůznější úkoly v terénu i na složitých jednáních jako diplomaté členských zemí EU.
  4. Studijní cesta do Bruselu – 3 nejlepší týmy vyhrají plně hrazenou třídenní cestu do Bruselu a návštěvy institucí EU a NATO, která se uskuteční na konci června či na podzim 2021 ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR.

Krajská kola budou přizpůsobena aktuální situaci a opatřením proti šíření koronaviru.

V rámci regionálního kola, které proběhne dne 28. 5. 2021 v Hradci Králové (případně online), budou vybrány nejlepší týmy z Pardubického a Královéhradeckého kraje. Ústní část zahrnuje představení bezpečnostní analýzy a oponenturu všech soutěžících týmů.

Více informací najdete na stránkách www.EuropaSecura.cz.

Těšíme se na krajské kolo, snad prezenčně v Hradci Králové!

Podrobnosti

Datum:
28. května, 2021
Čas:
10:00 - 16:00
Rubrika Akce:

Místo konání

Knihovna města Hradce Králové
Wonkova 1262/1a
Hradec Králové, Královehradecký 500 03 Česká republika
+ Google Mapa