Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Samet na školách 2021

1. října, 2021 | 08:00 - 30. listopadu, 2021 | 17:00

Objednejte zdarma pro sebe i své žáky přednášky o soudobých dějinách, workshopy nebo debaty týkající se svobody a demokracie dnes i v minulosti, a dalších témat občanské angažovanosti. Připravili jsme ho pro vás s více než 30 neziskovými organizacemi i jednotlivci.

Letos v listopadu si budeme po celé republice připomínat, že už 32 let máme svobodu. K této příležitosti znovu chystáme vzdělávací programy pro školy o moderní historii i o aktuálních společenských tématech.

Během listopadových událostí v roce 1939 i 1989 stáli studenti přímo ve středu dění. Jak budou toto výročí a hodnoty svobody a demokracie reflektovat dnes?

Jste učitelé nebo žáci středních škol a 2. stupně základních škol? Zajímá vás, co se kolem vás děje a chcete ukázat, že vám záleží na svobodě a možnostech, které v dnešní době máte? Připomeňte si s námi na podzim výročí 17. listopadu – Mezinárodního dne studentstva a Dne boje za svobodu a demokracii.

Projekt Samet na školách pořádají organizace Post Bellum, o.p.s. (Paměť národa) a spolek Díky, že můžem. Projekt financuje organizace Post Bellum, o.p.s a Nadace České spořitelny.

Samet na školách navazuje na Festival svobody na školách.

Nabídka programu Eurocenter ZDE.

Více informací o projektu naleznete zde: https://sametnaskolach.cz/.

Podrobnosti

Zahájení:
1. října, 2021 | 08:00
Ukončení:
30. listopadu, 2021 | 17:00
Rubrika Akce:

Místo konání

ZŠ a SŠ v Pardubickém kraji